Zakelijke mediation

Zakelijke mediation helpt bij het oplossen van conflicten in zakelijke kring. Of het nou tussen werkgever en werknemer, klant, leverancier of aandeelhouders is. Het is een effectieve, snelle en voordelige manier om te voorkomen dat de gang naar de rechtbank gemaakt moet worden. Tegelijk is het een persoonlijke aanpak. Het is een werkwijze waarbij beide partijen onder begeleiding van de (zakelijke) mediator met elkaar in gesprek gaan, om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Hij of zij is een onpartijdige hulp in het beslechten van het conflict of om te ondersteunen wanneer het helemaal vastgelopen is. Belangrijk bij zakelijke mediation is dat alle partijen openstaan voor het samen zoeken naar een oplossing. Mediation is vrijwillig, alle partijen moeten instemmen om te kunnen starten met mediation.

direct door naar…

Voordelen van zakelijke mediation

Kiezen voor zakelijke mediation heeft meerdere voordelen, zeker tegenover de gang naar de rechter. In 2018 werd voor Vereniging Zakelijke Mediation (ZAM) en het ADR Centrum voor het Bedrijfsleven (ACB) onderzoek gedaan onder advocaten, rechters en bedrijven over het gebruik van zakelijke mediation. Degene die mediation hadden ingezet, waren zeer positief over de geboekte resultaten. Terwijl er vaak met aarzeling voor gekozen was, mede doordat het nog niet een heel bekende manier van conflictoplossing is. Zakelijk mediation zorgde bij zeker 75% van de onderzochte gevallen voor een goede oplossing, zonder tussenkomst van een rechter.

Snelle oplossing

Zakelijke mediation resulteert vaak in een snelle oplossing van het conflict. Met een goede voorbereiding en een ervaren mediator wordt samen gekeken naar datgene waar het mis is gegaan, hoe de partijen daar zijn beland en op welke manier het opgelost zou kunnen worden. Dit in een veilige en neutrale omgeving, met hulp van iemand die weet waar het overgaat.

Behoud of verbetering van de relatie

De weg naar de rechter zorgt voor volharding. Er ontstaat vaak een gevoel dat er gewonnen moet worden, door de een of door de ander. De rechter doet een uitspraak, en daarmee is bepaald hoe het wordt afgesloten. Dit kan zorgen voor extra wrijving tussen de partijen, de verliezende partij kan zich ongehoord of onterecht gestraft voelen, wat weer kan leiden tot wroeging. Het mooie van mediation is dat er samen gekeken wordt hoe het conflict moet worden aangepakt. Door een constructieve samenwerking kan men zo merken dat er toch nog mogelijkheden zijn om samen te blijven werken, ook na dit geschil. Samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken.

zakelijke mediation

Kostenbesparing

In plaats van het (eventueel) inhuren van een externe advocaat, die zich niet alleen moet verdiepen in het conflict maar ook in het bedrijf waar het conflict is ontstaan, wordt er één zakelijke mediator ingezet die voor beide partijen werkt. De gang naar de rechter is er een die duizenden euro’s kost. Wanneer beide partijen bereid zijn samen te zoeken naar een oplossing, is een mediator ook qua kosten de beste oplossing.

Welke diensten vallen onder zakelijke mediation?

Zakelijke mediation is veelomvattende werkwijze, die ingezet kan worden voor verschillende zaken. De zakelijke mediator kan ingezet worden op het laatste moment om totale escalatie te voorkomen, maar ook op het moment wanneer u zich realiseert dat iets niet meer werkt. Dit kan bij conflicten zijn, maar ook ontstaande wrijving of ondersteuning bij zaken die meer precair zijn.

Neutrale ondersteuning bij conflictbeheersing

De mediator werkt niet vanuit de een, noch vanuit de ander. Hij of zij werkt voor beide partijen met een conflict. Door deze neutrale positie kan de mediator voor alle betrokken verwoorden wat er is en waar het heen zou kunnen gaan. Hij of zij kan objectief helpen vaststellen waar het vastloopt en ideeën aandragen of verder uitwerken zonder dat de een of de ander daarbij ‘verliest’.

Procesbegeleiding

De mediator begeleidt u naar oplossing van het geschil. Niet alleen bij specifieke conflicten, ruzies of wrijvingen, maar ook bij complexe besluitvormingen kan de mediator de persoon zijn om hierin te begeleiden. Door een combinatie kennis van besluitvorming en de neutrale plaats die hij zij inneemt is deze objectieve blik ondersteunend en relativerend.

De rol van de arbiter

Als de oplossing moeilijk te vinden is of de partijen onderling ondanks alle inzet blijven vastlopen, kan de mediator iemand als arbiter inschakelen. Deze kan op juridische gronden een uitspraak doen, zonder dat er een rechter bij hoeft te komen. De arbiter is meestal deskundig over het gebied waarover het conflict gaat. Het voordeel is dat de uitspraak definitief is en hoger beroep niet mogelijk is. Ook wordt de uitspraak niet openbaar gemaakt.

Bindende adviezen geven

Naast arbitrage kan er ook gekozen worden voor een bindend advies. Het is, zoals het woord al zegt, een bindend advies welke alleen ontbonden kan worden door een rechter. De manier van werken kan meer op eigen wijze worden ingevuld, waar u bij arbitrage weer vast zit aan vaste procedures. Ook het bindend advies is een efficiëntere en snellere oplossing dan het geschil voor de rechter te brengen. U houdt het proces zelf in de hand, maar wel met een zekere oplossing.

Pre-mediation

Soms merkt u dat er een beginnend conflict is, of loopt u ergens tegenaan en wilt voorkomen dat dit erger wordt. Dan kan pre-mediation de oplossing zijn. Het is een manier om samen, met een mediator, te kijken waar de knelpunten liggen en wat er nodig zou kunnen zijn om dit op te lossen. Dit kan al met één gesprek. Soms volgt hier een groter traject uit, maar het komt regelmatig voor dat het probleem hierna is opgelost.

Voorzitterschap bij precaire onderwerpen

Wanneer het onderwerp van het geschil er een is die met grote voorzichtigheid benaderd dient te worden dan is de neutrale positie van de mediator het middel om het gesprek hierover te begeleiden. Een mediator werkt discreet en heeft natuurlijk een geheimhoudingsplicht. Voorbeelden zijn: seksueel overschrijdend gedrag, uitingen of beschuldigingen van discriminatie, racisme, of een verstoorde bedrijfscultuur.

Coachende en adviserende rol

De mediator kan ook worden ingezet om te adviseren of coachen naar een nieuwe weg, op zo’n manier dat iedereen erachter staat. Dat er gewerkt wordt vanuit een plan waarbij alle betrokkenen zich gehoord voelen. De mediator kan dan ook namens de ander verwoorden wat hij of zij wil. En een sfeer scheppen waarin iedereen zich vrij voelt om te kunnen zeggen wat hij of zij denkt.

Hoe ziet een mediation traject er doorgaans uit?

Voorafgaand aan het mediationtraject voert de mediator gesprekken met alle betrokkenen. Hierdoor krijgt hij of zij een helder beeld van datgene dat er speelt, wie waar staat en hoe de partijen er in staan.

Tijdens het eerste oriënterende gesprek legt hij of zij uit hoe mediation werkt en waar en hoe het plaats zal vinden. Van hieruit wordt een mediationovereenkomst gesloten, welke gezamenlijk op de eerste bijeenkomst wordt ondertekend.

De volgende stap is het bespreken van het geschil en vooral de mogelijke oplossingen hiervoor. Deze oplossingen worden op zo’n manier besproken dat het voor iedereen ook goed duidelijk is hoe het kan worden behaald en wat dat betekent voor alle betrokkenen.

De mediator streeft ernaar dat de betrokkenen zoveel mogelijk zelf deze oplossingen aandragen en/of aanvullen. Uiteindelijk worden de afspraken op papier gezet en kan worden gestart met de uitvoering van de gemaakte afspraken. Eventueel kan ervoor gekozen worden dat de mediator al dan niet een deel van de uitvoering blijft begeleiden.

Na het traject worden de gemaakte afspraken door de mediator in de overeenkomst gezet zodat voor iedereen duidelijk is welke weg bewandeld gaat worden.

zakelijke mediator

Voorbeelden van zakelijke conflicten

Een werknemer heeft onenigheid met zijn werkgever of hij wel of niet moet overwerken. Bij een bezoek aan een klant bent u door uw enkel gegaan doordat zij de ruimte niet veilig hadden achter gelaten en nu zit u een paar dagen thuis. Wat zijn zakelijke conflicten en wanneer kan mediation u helpen?

Ruzie tussen compagnons

U heeft samen een bedrijf op gezet, maar nu wilt u een andere kant op. Of uw compagnon wil eruit stappen wegens onenigheid over de gang van zaken. Een mediator kan in zo’n situatie ervoor zorgen dat de scheiding van de wegen op een eerlijke manier gebeurt.

Conflict met belangrijke relatie/klant

Uw grootste afnemer vindt dat de kwaliteit van uw bedrijf is veranderd en wil niet meer afnemen, maar heeft contractueel nog even te gaan. Of uw relatie komt de gemaakte afspraken niet na. U wilt uw klant niet kwijt, maar ook gewoon uw zaak draaiende houden.

Conflicten tussen directie en hoofd afdeling of bestuur

Ook in het bestuur zelf kunnen conflicten ontstaan. U heeft andere ideeën voor het bedrijf, of wilt juist niet mee gaan met de veranderingen. U kunt ook botsen over de manier waarop u uw personeel aanstuurt en uw afdelingshoofden denken hier heel anders over.

Zakelijk conflict in familiebedrijf

Bij conflicten in een familiebedrijf kunnen de persoonlijke emoties bij zakelijke kwesties in de weg staan. Dit komt het bedrijf niet ten goede. Juist omdat u familie bent is het voor u extra belangrijk om onderling een goede relatie te houden, waarbij mediation een uitkomst is.

Aansprakelijkheids- of verzekeringskwesties

Een mediator kan bij een aansprakelijkheids- of verzekeringskwesties op objectieve wijze bekijken hoe redelijk deze is. Doordat hij niet vanuit de kant werkt die zo min mogelijk geld wil betalen, noch vanuit de zijde die zoveel mogelijk geld wil krijgen, zoekt hij of zij naar een eerlijke en kloppende oplossing van het geschil.

Conflicten tussen aandeelhouders

Een aandeelhouder vindt dat de gevolgde koers niet de juiste, de ander vindt dat hij of zij meer inspraak zou moeten hebben op hoe het bedrijf gerund wordt. U kunt niet zonder uw aandeelhouders, maar op deze wijze loopt de relatie vast.

Hoe kiest u een goede business mediator?

Wanneer u kiest voor mediation komt u voor een volgende stap. Wie kiest u uit? En hoe kiest u deze uit? Belangrijk om te weten is dat het (nog) geen beschermd beroep is. Iedereen kan zich mediator noemen. Let u daarom goed op wie u uitkiest. Aan te raden is om een mediator te kiezen die is aan gesloten bij MfN, Vereniging van Collaboratieve professionals of Vereniging Zakelijke mediation. Zo bent u ervan verzekerd dat zij een gedegen opleiding tot mediator hebben gevolgd en ervaring hebben in het helpen oplossen van een zakelijk conflict. Daarnaast kunt u zoeken naar een mediator gespecialiseerd is in uw branche, zoals voor de bouw, onderwijs of financieel.

Vergelijk offertes en bespaar geld

Hoe werkt onze website?

Via onze website kan u snel en eenvoudig meerdere prijsopgaven van mediators ontvangen. Door het contactformulier in te vullen kan u tot wel 40% besparen op de kosten van een mediator. Na het invullen ontvangt u meerdere offertes van verschillende mediators. Vergelijk deze op prijs en aanbod en kies voor de mediator die het beste bij u past.

Wij gaan veilig met uw gegevens om en u krijgt alleen contact met betrouwbare professionals.

Vul uw wensen in

Vul uw gegevens in en geef een duidelijke omschrijving van het conflict.

Ontvang offertes

Aan de hand van het conflict en uw behoeftes ontvangt u meerdere  offertes.

Bespaar tot 40%

Kies uit de voorstellen de mediator die het beste aansluit bij uw wensen en bespaar geld.

Vul het contactformulier in:

De voordelen op een rij:

Gratis en vrijblijvend

De offerteaanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Een mediator die bij u past

U ontvangt meerdere offertes en heeft dus voldoende keus om de mediator te vinden die bij u past.

Tot 40% besparen op de prijs

U ontvangt meerdere prijsopgaven van mediators die graag u willen helpen. De mediators zijn zich bewust van de concurrentie en zetten een scherpe prijs neer. Het vergelijken van de prijzen levert tot wel 40% besparing op t.a.v. de prijs.

Lees onze artikelen over mediation